04 July 2020 News: Extended! Extended! Extended! Last Date to Submit IGNOU Exam Forms, Projects and Assignment has been extended upto 15th July 2020 ||| POSTPONED! POSTPONED! POSTPONED! IGNOU has officially postponed IGNOU June TEE 2020 Examinations. Full News and Detailed Story at home page of www.IGNOU.guru website.IGNOU Re-Registration Last Date is extended to 15th February 2020. ||ALERT! ALERT! ALERT! - Big Change in IGNOU from Dec. 2019 TEE onwards - The exams of Foundation course (FST and BSHF101) will be held twice, once for the students of BA and B.Com and next for the students of B.Sc. and rest of the programmes. On 30 December 2019, FST (B.A & B.Com) TEE will be held. On 7th December 2019, FST (B.Sc and Other programmes) TEE Will Be Held. Similarly, On 9th December 2019, BSHF101 (B.A. and B.Com) TEE will be held. And, on 18th December 2019 BSHF101 (B.Sc & Other Programmes) TEE will be held.|| Finally Today, IGNOU June 2019 Term End Exam Previous/ Old Question Papers are also AVAILABLE. And, according to IGNOU toppers, questions of June 2019 TEE will have a great impact on IGNOU Dec TEE 2019 Examinations.

[यहाँ देखें] RSCIT Result 19 January 2020 DECLARED by VMOU

GOOD NEWS:  – RSCIT 19 जनवरी 2020 परीक्षा के परिणाम जारी हो गए हैं और लिंक इस पेज पर activate कर दी गयी है | Direct Link To Check Result of RSCIT: RKCL has announced RSCIT Roll Number Wise Result & Name Wise Also. RSCIT Result 19 January 2020 DECLARED by VMOU.  Students can now visit https://rkcl.vmou.ac.in/result.aspx and check their Results by Roll Number OR by Name and Date of Birth. But, first of all, to check VARDHMAN MAHAVEER OPEN UNIVERSITY, KOTA Result of RSCIT Examination Held on 19 Jan 2020, Candidates will have to select their District name from a drop-down menu. You can now check ANSWER KEY HERE -> RSCIT 19 January 2020 Answer Key. Official Answer Key is now available on the Official Website to download in Portable Document Format. There is generally a particular date, before which only, RSCIT students can raise the objection. And, that date generally falls before declaration of Result of RSCIT.

RSCIT Result 19 January 2020: RKCL VMOU Name & Roll Number

Date of Exam 19 January 2020
Answer Key Status Published
Online RSCIT Result Status Declared
Official Website www.rkcl.vmou.ac.in
RSCIT Next Exam Date March 2020

VMOU RSCIT 19 January 2020 Result News In Hindi

19 जनवरी 2020 को RSCIT लिखित परीक्षा सफलतापूर्वक आयोजित की गयी | पूरे राजस्थान प्रदेश भर से हज़ारों छात्र छात्रों ने इस परीक्षा में हिस्सा लिया | अधिकतर RSCIT लिखित परीक्षा का परिणाम हफ्ते भर में जारी कर दिया जाता है | लेकिन इस बार न जाने क्यों परिणाम जारी होने में काफी समय लगा था । 26 फरवरी 2020 को आधिकारिक वेबसाइट पर परिणाम जारी हुए थे ।

RSCIT 19 January 2020 Important Question Papers & Answers

Question 1: In Gmail, which of the following labels is used to represent the incoming emails?
Answer: Inbox.

Question 2: Which of the following protocol is used for secure communication over a computer network on HTTP?
Answer. HTTPS.

Question 3: Which of the following is NOT a valid set of a data type in MS-Access 2011?
Answer: Text, Number, Memo.

Question 4: Which of the following password is considered to be the strongest?
Answer: [email protected]

Question 5: The output quality of the printer is measured in…
Answer: Dots per inch.

Question 6: Which of the following supports the cashless transaction? Select the most appropriate option.
Answer: All of the above.

Question 7: While sending an email, if an email address is put into ___ _, the person will get a copy of the email but the recipient will see the email address that was put into the above field.
Answer: Cc.

Question 8: ____ is an application program that allows teachers to present their lesson in a more dynamic way than simply lecturing and writing on the blackboard.
Answer: MS PowerPoint.

Question 9: Windows 10 is ____ based Operating System while DOS is a ____ based operating system.
Answer: Graphical User Interface, Command Line Interface.

Question 10: What is Cortana?
Answer: Inbuilt digital personal assistant in Windows 10.

Question 11: Which of the following is not true regarding conditional formatting in MS-Excel 2010?
Answer: We can add more than one condition to check.

Question 12: What is the default file format of a newly created database using MS Access 2010?
Answer: .accdb.

Question 13: ____ is an international online software store developed by Google for Android devices.
Answer: Google Play Store.

Question 14: Which of the following device is an example of the primary storage?
Answer: RAM.

Question 15: MS-DOS/Windows Uses ____ command and Unix/Linux ____ command to list a directory of files or get information about a file.
Answer: Is, dir.

Question 16: ‘\’ represent in this path: ‘C:\VMOU\RSCIT\path.bmp’
Answer: Sub Folder.

Question 17: ____ appears on the top of the MS Access 2010 window and display the name of the database file and database path.
Answer: Title bar.

Question 18: If the user wants to go directly to the slide number 4 during the slideshow in MS-Powerpoint 2010. Which of the following shortcut key is used?
Answer: 4+Enter.

Question 19: ____ is a network topology in which each network host is connected to a central hub with point-to-point connections.
Answer: Star Topology.

Question 20: The option in control panel by which we can manage the energy consumption of the device is…
Answer: Power option.

Question 21: Toggle keys are…
Answer. All of above.

Question 22: Statement I, Statement II…
Answer: Statement 1 is incorrect and statement 2 is correct.

Question 03: In MS Powerpoint 2010, SmartArt Graphics are available in ____
Answer: Design Tab.

Question 24: In a database, a set of related data is known as…
Answer: Record.

Question 25: Select the most appropriate option about Web-browser:
Answer. Both option (A) and (B) are correct.

Question 26: Mobile Wi-Fi Hotspot is…
Answer. A physical location that offers internet access over a Wireless Local Area Network (WLAN) through the use of a router connected to a link provided by Internet Service Provider (ISP).

Question 27: Which of the following provide information in a permanent readable format also known as Hard Copy?
Answer: None of above.

Question 28: Google drive is an example of…
Answer: Cloud storage.

Question 29: Which one is not among the chart type available in Microsoft Excel 2010?
Answer: Bubble.

Question 30: The speed of which data is transferred in a network is referred to as…
Answer: Bandwidth.

Question 31: A collection of 8 bits is called…
Answer: Byte. (This question was printed wrong in the question paper).

Question 32: ___ is a valid example of IP Address.
Answer: 192.168.0.8.

Question 33: To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another area we would use:
Answer: Using Ctrl+C and

Question 33: To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another area we would use:
Answer: Using Ctrl+C and Ctrl+V option.

Question 34: If you have mistakenly deleted any slide then press ____ or click undo button.
Answer: Ctrl+Z.

Question 35: What is the default position of the taskbar in Windows 10?
Answer: Right.

In the online computer-based test, 35 questions were asked within one single hour. Thus, good or bad score and RSCIT Outcomes 2020 will not totally depend on the fact that who correctly answered maximum questions within those sixty minutes. Further, having any queries related to [यहाँ देखें] RSCIT Result 19 January 2020 DECLARED by VMOU, make sure to let us know in the comment box.

158 comments

  1. 2019ki mhd14 ki update kab hogi

  2. Rscit 19jan.ka result kab tak jari hoga.

  3. Sir rscit 19 January 2020 ka result kab tak aayaga

  4. Rscit result 19janvary 2020 ka result kab tak aayaga

  5. Rscit results 8july 2018 ka batao

  6. Rs cit Ka result kab aayega sir ji

  7. Sir Rscit ka result kub aayega muj date bta do

  8. 20 october ka result kab aayga ji

  9. rscit main branch

    dear students,
    your exam result is posponed because we can not find ur answersheet i am telling u that u all are pass and join ur job from tommorrow we will give u 100000 per day if u are interested plzz come and join

  10. himanshu chaouhan

    oct 20 ka result kab aa rha h plzz btao mere gharwale maar rhe h mujhe

  11. 20 OCT RSCIT EXAM KA RESULT KAB AAYEGA

  12. 20 oct. 2019 ka reulit kab aya ga

  13. 144190411060723789

  14. Jo 8 September 2019 ka result result RSCIT ka

  15. 8sept, ke exam ka result kab aaiga

  16. Main result kese dekhu

  17. 8 September 2019 rkcl ka result kabadi aayega sir

  18. 8setamber Ka results kab aa rha hai

  19. Any New Notification form RKCL FOR RSCIT

  20. kuch nahi

  21. Sunilram meghwal

    Kilchu devran

  22. Rs cut result 2019

  23. Rs cit result

  24. 30 jun ka result kab aa rha hai

  25. Imran chaudhary

    30 June 2019 result Kb Aa rha h

  26. 30june2019rscit result Kab aara hai mere 22ques and right hai

  27. 30 June result ki date bataiye sir

  28. 30 june 2019 exam fix date bataiye sir jaldi

  29. sir rscit resulu 2019 kab aayega

  30. 30 june 2019 ka result kab aayega.
    sir

  31. 30 june 2019 ka result kb aa rha h

  32. Sir, 30 jun ko huii exam ka result kb aayega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *